Kérdésed van? Hívj minket hétfőtől péntekig 9.00 és 16.00 óra között 0630/5380323

TÁSKA PÁNTOK, TÁSKAFÜLEK

A táska fogó, ismertebb nevén táskafül, vagy táska pánt a táskák egyik legmeghatározóbb része.
Aktatáskák esetében ez egy rövid fogó, kb 18-20 cm hosszú, épp akkora hogy kényelmesen megmarkolható legyen. A rövid kézi fogót általában fém fogótartóval, vagy szögletes fogótartó karikával csatlakoztatjuk a táska fedeléhez, és a bélés alatt egy fém merevítő beépítésével tesszük nagy teherbírásúvá.

A kézitáskáknak 30-45 cm hosszú kézi fogójuk van, így alkarra is kényelmesen feltehetők, de ahhoz rövidek, hogy vállra vegyük a táskát. Éppen ezért ezekhez a táskákhoz gyakran levehető, vagy cserélhető hosszú fogót is biztosítanak, hogy vállra, vagy mellkason keresztbe vetve is kénylmesen hordhatók legyenek. A cserélhető fogót legegyszerűbben karabinerrel lehet felcsatolni a táskára.

A válltáskák fogója általában 50-70 cm hosszú. A felrögzítésük módja nagyon sokféle lehet, és nagyban meghatározza a táska stílusát.Lehet a vállszíj egyszerűen bevarrt, vagy felszegecselt, de csatlakozhat a táskához díszes csatokkal, vagy speciális fogótartókkal is.

Legkényelmesebb fogó megoldás a mellkason keresztben átvethető, állítható hosszúságú táska pánt. Ez készülhet bőrből két darabból, csattal, vagy pisztolygombbal állíthatóan.  A bőr hosszú fogó általában egy 90-100 cm és egy rövidebb 35-45 cm hosszú darabból áll. 

A hosszú táska pánt sok esetben hevederből készül, ez lényegesen olcsóbb és egyszerűbb megoldás, ugyanakkor esztétikus is. A hossza csúszkával állítható, szükséges hozzá még 2 darab karabiner is. Általában 130-150 cm hosszú hevederből varrjuk.