Kérdésed van? Hívj minket hétfőtől péntekig 9.00 és 16.00 óra között 0630/5380323

Festékek

Amit a bőrfestékekről tudni kell!

A bőrfestékek széleskörűen használhatók a bőrtárgyak kreatív és egyéni festésére. Ime a két leggyakoribb alkalmazási mód:

- Teljes felületet fedő bőrfestékek:

Ezekkel a festékekkel a natúr felületű bőrt teljesen le lehet festeni a kívánt színre. Ezek a festékek lehetővé teszik a végtelen lehetőségeket, például minták és díszítések kialakítását. Fontos megjegyezni, hogy ezek a festékek nem alkalmasak műanyaggal bevont vagy lakkbőrre.

- Bőrszél festékek:

Ezek a festékek kifejezetten a bőrtárgyak széleinek festésére szolgálnak. Például vágott szélű táskáknál használatosak, amikor a táska szélei nincsenek behajtva vagy beszegve. Ezek a festékek sűrűek és vastag bevonatot képeznek, így tartós eredményt biztosítanak. Fontos megjegyezni, hogy ezek a festékek nem alkalmasak teljes felületű festésre.

A bőrszél festékek használatakor a következő lépéseket javasoljuk:

1. Egyenletesen simítsd le a már összeragasztott vagy összevarrott széleket géppel vagy kézzel finom csiszolópapír segítségével.
2. Vigyél fel egy réteg festéket a szélre.
3. Szárítás után polírozd meg a felületet géppel vagy finom csiszolópapírral.
4. Vigyél fel egy második réteg festéket. Általában a két réteg elegendő masszív bevonatot eredményez, de ha vastagabb réteget szeretnél, festheted a felületet harmadszor is.
5. Fontos megjegyezni, hogy a bőrfestékek használata előtt alaposan tisztítsd meg és előkészítsd a bőrt, hogy a festék megfelelően tapadjon és tartós legyen. Mindig ajánlott egy tesztfoltot elkészíteni kevésbé látható területen, hogy ellenőrizd a festék színmegfelelést és az elérni kívánt hatást.

A Csatbolt webáruházban a Fenice és Pingo nevű olasz cégek professzionális bőrfestékei kaphatók, amelyek kiváló minőséget és széles színválasztékot nyújtanak.


10termék 110